spacer
  Keurslager DirkH.A.C.C.P.: de garantie voor kwaliteit en hygiëne bij uw Keurslager

Bij uw Keurslager gaan kwaliteit en hygiëne hand in hand. De lekkerste gerechten, bereid en gepresenteerd in perfect hygiënische omstandigheden. Want ook uw Keurslager werkt voortdurend volgens de strikte regels uit het H.A.C.C.P.-handboek. Zo voldoet hij elke dag opnieuw aan de allerstrengste hygiënenormen.

H.A.C.C.P. staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points', een hygiëneprogramma dat de kwaliteit van de vleesproducten doorheen het hele productieproces bewaakt. Dankzij deze handleiding weet uw Keurslager precies welke risico's en gevaren er tijdens het productie- en werkingsproces kunnen optreden. Én welke beveiligingen hij daartegen moet inbouwen.

Bovendien beschrijft het handboek een efficiënt systeem van regelmatige controles. Die worden uitgevoerd en geregistreerd door uw Keurslager zelf. Op haar beurt wordt de registratie gecontroleerd door de vaktechnische medewerkers van de Belgische Keurslagers. Zo kan uw Keurslager altijd een perfecte hygiëne garanderen.

De juiste temperatuur


Een van de belangrijkste punten in het H.A.C.C.P.-programma is de regelmatige controle van de temperatuur van de vleesproducten. Al van bij de levering van het verse vlees meet uw Keurslager met een speciale thermometer de temperatuur op in de kern van het product.

Vlees dat tegen een foute temperatuur wordt geleverd, stuurt uw Keurslager direct terug naar afzender, ook al is het voor het overige kwalitatief in orde. Keurt hij het vlees goed, dan gaat het meteen in zijn koel- en diepvriescellen. Ook daar houdt hij de temperatuur voortdurend nauwlettend in de gaten. Nooit overstijgt het kwik de 4 graden Celsius. Zo biedt hij u zijn vleesproducten aan in de allerbeste omstandigheden.

Hygiëne


Bij uw Keurslager is elk hoekje van zijn zaak altijd kraaknet. Koelcel, werkplaats, winkel... allemaal krijgen ze regelmatig een stevige poetsbeurt. Materialen, werktafels en werkkledij worden op een speciaal daarvoor uitgedokterde wijze gewassen en ontsmet. Een strikte persoonlijke hygiëne is voor uw Keurslager en zijn personeel vanzelfsprekend. Handen wassen is niet alleen een goede gewoonte, het is een verplichting.

Daarnaast ontvangt uw Keurslager om de drie maanden een H.A.C.C.P.-kalender. Die herinnert hem en zijn personeel eraan wanneer een onderdeel van de Keurslagerij gereinigd moet worden. Zo verliezen ze geen enkel detail uit het oog. Voor u een extra garantie voor kwaliteit en hygiëne.
 

LAATSTE NIEUWS

Nieuws!  
Elektronisch betalen...

Lees meer...
 
 
Weg naar Zwartberg 7
3660 Opglabbeek
089 85 41 28
info@keurslagerdirk.be
Created by Sanmax